Jak usunąć konto TwinCard
Tutaj wyjaśniamy, jak usunąć konto TwinCard i co dzieje się wtedy z Państwa danymi oraz danymi Państwa firmy. Operatorem serwisu TwinCard jest Next Transaction sp. z o.o, NIP 5214066223, KRS 0001100939 (dalej „Operator”, „My”).
Jak usunąć konto
- W aplikacji „AI2 TwinCard”: „Ustawienia” → „Usuwanie konta” → „Usuń konto”.
- Na stronie https://twincard.ai: należy zalogować się do panelu, wybrać „Profil” → „Usuń konto” i potwierdzić hasłem.
- Wiadomością e-mail na adres [email protected] wysłaną z adresu, na który zarejestrowano konto. Odpowiadamy w ciągu 30 dni.
Jakie dane są usuwane
- Profil i konto: imię i nazwisko, adres e-mail, telefon, stanowisko, ustawienia.
- Strony firm i informacje o Państwa firmach, struktura oraz informacje o pracownikach.
- Pracownicy AI Państwa firm, ich instrukcje, zasady i bazy wiedzy.
- Listy klientów, transakcje, raporty i podsumowania dotyczące klientów.
- Korespondencja odwiedzających z Państwa pracownikami AI, formularze i zgłoszenia.
- Dokumenty przesłane Państwu przez klientów.
- Próbki głosu i utworzone na ich podstawie głosy Państwa firm.
- Integracje Państwa firm: widżety, klucze API, webhooki, podłączenie bota Telegram, klucze CDEK, ustawienia przyjmowania płatności.
Osobiste głosy, reguły, baza wiedzy i klucze API zapisane na samym koncie AI² nie są usuwane przy usunięciu TwinCard (sekcja „Konto AI² i inne aplikacje”).
Jeżeli korzystają Państwo z AI² Space: dane firmy wspólne z aplikacją AI² Space (informacje o firmie, struktura, pracownicy AI, klienci, dziennik, baza wiedzy) pozostają, dopóki korzystają Państwo ze Space. Po 30 dniach usuwane są: strona firmy TwinCard (wraz z wersjami, plikami, publikacją w krajach obecności i adresem), widżety, konto TwinCard, Państwa subskrypcje dotyczące innych firm oraz Państwa miejsce w kadrze innych firm. Jeżeli nie korzystają Państwo ze Space lub aplikacja ta została usunięta, usuwane są również dane firmy: struktura, pracownicy, pracownicy AI, klienci, dziennik, formularze, klucze API i baza wiedzy firmy.
Co pozostaje
- Zamówienia, faktury, operacje w portfelu, informacje o płatnościach i dokumenty księgowe są przechowywane tak długo, jak wymaga tego prawo; dane kontaktowe w zamówieniach są usuwane.
- Wiadomości wysłane przez Państwa innym użytkownikom mogą pozostać w ich historii w formie zanonimizowanej.
Terminy
- Natychmiast po złożeniu wniosku dostęp do TwinCard zostaje zamknięty, a dane ukryte: strony firm są wycofywane z publikacji, pracownicy AI przestają odpowiadać, subskrypcje zostają ukryte, a powiadomienia push TwinCard ustają.
- 30 dni - okres przywrócenia: zalogowanie się do TwinCard w tym czasie anuluje usunięcie i przywraca konto TwinCard (jeżeli usunięto całe konto AI², należy się na nie zalogować i potwierdzić przywrócenie). Zalogowanie się w tym czasie przywraca wszystko, co zostało ukryte w wyniku usunięcia: firmy, strony firm i pracowników AI.
- Po 30 dniach konto TwinCard zostaje usunięte: dane osobowe i dane firmy są usuwane lub anonimizowane. Po tym czasie nie można ich odzyskać.
- Zapisy, których przechowywania wymaga prawo, są usuwane ostatecznie po upływie ustawowego terminu.
Usunięcie tylko firmy lub pracownika AI
Nie trzeba usuwać konta: w panelu można usunąć pojedynczą firmę lub zwolnić pojedynczego pracownika AI.
Konto AI² i inne aplikacje
Konto AI² jest jedno dla wszystkich aplikacji platformy AI². Usunięcie konta TwinCard zamyka wyłącznie TwinCard: AI² Fans, AIRONIK, AI² Space i inne aplikacje platformy, z których Państwo korzystają, działają nadal tak jak dotychczas, a konto AI² jest zachowywane, dopóki Państwo z nich korzystają. Jeżeli nie pozostają Państwu inne aplikacje platformy (komunikatora AIRONIK nie bierze się przy tym pod uwagę), konto AI² zostaje usunięte w całości. Konto AI² można usunąć w całości, od razu we wszystkich aplikacjach, osobną opcją w ustawieniach aplikacji lub wiadomością e-mail na adres [email protected].
Przy usunięciu wyłącznie TwinCard zachowywane jest: wszystko, co dotyczy AI² Fans (modele Fans, ich płatne umieszczenia i reklama, subskrypcje Fans); modele AI, które są jednocześnie modelem Fans i pracownikiem AI firmy; portfel oraz dane zapisane na samym koncie AI² (osobista baza wiedzy, głosy, reguły, osobiste klucze API). Są one usuwane wyłącznie razem z całym kontem AI²; operacje w portfelu są przechowywane tak długo, jak wymaga tego prawo.
Deweloper: New Reality Ltd, https://newreality.ltd